Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо подачі витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки до податкової декларації з плати за землю

Дата: 24.09.2024 09:52
Кількість переглядів: 18

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що згідно з частиною другою ст. 20 Закону України від 11 грудня 2003 року № 1378-IV «Про оцінку земель» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 1378) дані про нормативну грошову оцінку (далі – НГО) окремої земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації з НГО земель.

Витяг з технічної документації про НГО окремої земельної ділянки видається органами, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру (частина третя ст. 23 Закону № 1378).

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 №560 із змінами та доповненнями (далі – декларація).

Відповідно до п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається витяг із технічної документації про НГО земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової НГО землі.

При цьому норми Кодексу не обумовлюють обов’язкового подання оригіналу витягу із технічної документації про НГО земельної ділянки разом з поданням податкової декларації з плати за землю.

Отже, при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею, за вибором платника податку, може бути подано як оригінал витягу з технічної документації про НГО земельної ділянки, так і його копія (надалі такий витяг подається у разі затвердження нової НГО землі).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора