Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕЗБАР’ЄРНИЙ ПРОСТІР

Дата: 30.05.2024 14:12
Кількість переглядів: 54

ЕЗБАР’ЄРНИЙ ПРОСТІР

 

 

Протягом ІІ кварталу 2024 року відділом культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради проведено 2 вебінари для працівників закладів культури та закладу освіти сфери культури щодо політики безбар’єрності та недискримінації.

 

11 квітня 2024 року організовано вебінар на тему: «Створення безбар’єрного середовища для всіх відвідувачів закладів культури». В заході взяли участь всього 24 представники закладів культури.

 

Учасники дізналися про способи адаптації інфраструктури культурних закладів для забезпечення доступності для всіх, включаючи пандуси, підйомники, спеціальні зони для відпочинку тощо. Обговорювалася потреба у створенні культурної програми, яка б враховувала потреби різних груп відвідувачів, включаючи аудіогіди, мультимедійні матеріали та інші форми доступу до інформації.

Було наголошено на важливості навчання персоналу щодо взаємодії з різними категоріями відвідувачів та вміння створювати дружнє та допоможне середовище.

 

Учасники ознайомилися з прикладами культурних закладів, які успішно створили безбар'єрне середовище, що стимулює до запровадження подібних практик. Були обговорені конкретні кроки, які учасники можуть планувати для створення безбар'єрного середовища у своїх культурних закладах.

 

 

21 травня 2024 проведено вебінар на тему: «Принципи недискримінаційної політики та способи їх впровадження в роботу закладів культури», в якому взяли участь всього 22 працівника Комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Ренійської міської ради.

 

Учасники вебінару отримали розуміння того, що дискримінація може існувати в різних формах і проявлятися у різних сферах життя, включаючи культурні заклади. Було представлено основні принципи недискримінації, такі як рівність прав, повага до різноманітності, відсутність стереотипів та обмежень.

 

Учасники дізналися про різні практичні підходи до впровадження принципів недискримінації в роботу культурних закладів, такі як навчання персоналу, розробка політик та процедур, а також створення безбар'єрного середовища. Учасники ознайомилися з конкретними прикладами успішної реалізації недискримінаційної політики в роботі культурних закладів, що стимулює до запровадження подібних практик.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора