Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Граничний термін подання звітності з плати за землю !!!

Дата: 12.02.2024 10:27
Кількість переглядів: 107

Увага!  Граничний термін подання звітності з плати за землю !!!

 Ренійська державна податкова інспекція Головного управління ДПС в Одеській області звертає увагу власників та землекористувачів земельних ділянок, земельних паїв  про настання терміну подання звітності платників земельного податку, орендної плати за землю та платників єдиного податку 4 групи.

Відповідно ст. 285 Податкового кодексу України (далі ПКУ) базовим податковим періодом для плати за землю є календарний рік, який починається 1 січня і закінчується 31 грудня того ж року.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Згідно ст. 286 ПКУ платники плати за землю самостійно обчисляють суму податку щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою , встановленою у порядку , передбаченого ст. 46ПКУ.

Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Для платників 4 групи єдиного податку податкової період  згідно ст.294 ПКУ  встановлено календарний рік. Згідно ст.295 ПКУ платники єдиного податку четвертої групи самостійно обчисляють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченого ст. 46 ПКУ.

Неподання  або несвоєчасне подання податкової звітності тягне за собою накладення штрафу у розмірі, передбаченому ст. 120 ПКУ.

Нагадуємо,  коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік, який необхідно застосовувати для обчислення плати за землю та єдиного податку (четверта група) під час складання податкової звітності на 2024 рік, становить 1,051 (лист від 12.01.2024 № 6-28-0.222-600/2-24).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора