Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага суб’єктів підприємницької діяльності !!!

Дата: 02.02.2024 15:17
Кількість переглядів: 142

 

Увага субєктів підприємницької діяльності !!! 

    Ренійська державна податкова інспекція ДПС в Одеській області звертає увагу субєктів підприємницької діяльності !!! Прийнятий Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) вніс  зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі Закон № 265).

         Державна податкова служба здійснює контроль за повнотою проведення  через реєстратори розрахункових операцій / програмних реєстраторів розрахункових операцій.

З 01.10.2023 застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.

Зазначене вище звільнення від відповідальності та/або її скасування, відповідно до норм Закону № 3219, не поширює свою дію на суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор.

ДПС України створило безкоштовне програмне рішення ПРРО, який дозволяє забезпечити проведення розрахункових операцій з дотриманням усіх вимог і правил,що визначають порядок проведення розрахунків. 

Завантажити ПРРО від ДПС можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.

Форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення знаходяться за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/.

При необхідності отримання консультації з питань реєстрації РРО/ПРРО можливо звертатися за телефоном « гарячої лінії»  +38(048)705-61-50/ 0800501007 або безпосередньо при відвідуванні ЦОП. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора