Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У вересні поточного року стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах.

Дата: 30.11.2023 12:03
Кількість переглядів: 73

У вересні поточного року стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах.

 

Ренійський відділ Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості надає переселенцям широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їх можливостей, інтересів та професійного досвіду, зокрема:

 

пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні;

професійне навчання та надання ваучерів;

надання грантів для створення або розвитку власної справи.

 

 Маєте запитання ? – телефонуйте фахівцям Ренійського відділу:

+38(093)8695527

або пишіть у телеграм-канал:    Вакансії  Реніі:   https://t.me/renicz 

Для шукачів роботи, в тому числі, внутрішньо переміщених осіб у телеграм-каналі ми постійно оновлюємо інформацію  щодо існуючих вакансій.

За більш детальною інформацією звертайтес  до фахівців Ренійського відділу  за адресою: м.Рені, вул.Соборна, 78/Аабо за телефоном (093)8695527.

 

Ренійський відділ Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості інформує:

 

Роботодавець, який надав роботу людині з першою або другою групою інвалідності та підлаштував під її потреби робоче місце, може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перебільшує:

100,5 тис. грн – за осіб з інвалідністю І групи;

67 тис. грн – за осіб з інвалідністю ІІ групи.

Що ж можна купити

Перелік включає такі позиції: меблі та фурнітура для робочих місць, комп’ютери та оргтехніка, програмне забезпечення, поручні та бруси, засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях тощо. Більш докладний перелік допоміжних засобів для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю викладений у додатку 1 до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-misc-osib-z-invalidnistyu-0 

Як отримати компенсацію

Впродовж 90 днів від дня працевлаштування необхідно подати заяву про надання відшкодування вартості витрат до центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності.

 

До заяви  в якій зазначаються відомості про роботодавця та найманого працівника, необхідно додати:

копію документу, що підтверджує працевлаштування особи (наказ/розпорядження про прийняття на роботу або примірник трудового договору чи відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування);

документи, що підтверджують придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця (договір, рахунок-фактура, рахунок, квитанція, накладна тощо).

Центр зайнятості після розгляду наданих роботодавцем документів у десяти денний термін приймає рішення про надання компенсації або відмову в її наданні.

Роботодавець має право на одноразове доопрацювання заяви та наданих документів. Після надання доповнених/доопрацьованих документів рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається регіональним центром зайнятості протягом п’яти робочих днів з дня повторного подання роботодавцем документів.

Більш детальну інформацію можна передивитись за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-misc-osib-z-invalidnistyu-0 

Ви також можете звернутись до фахівців Ренійського відділу  за адресою : м.Рені, вул.Соборна, 78/А, або за телефоном (093)8695527. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора