Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ! КАМПАНІЯ ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ ЗА 2022РІК !!!

Дата: 06.11.2023 10:46
Кількість переглядів: 63

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

КАМПАНІЯ ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ   ЗА 2022РІК  !!!

 

      Ренійська державна податкова інспекція Головного управління ДПС в Одеській області  нагадує  платникам податків що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році.

     Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи  передбачено ст. 179 Податкового кодексу України ( далі Кодекс).

     Кодексом  визначені категорії платників податків, яки зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, сплатити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і війковий збір та/ або  мають право подати декларації для отримання податкової знижки.

   Право платника на податкову знижку передбачено ст. 166 Кодексу. Платник має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року . Для отримання  податкової знижки платник податків який має на ії право подає декларацію  до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

   До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Кодексом.

   У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

      Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.

      Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшену з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 Кодексу.

 

 

     Податкова декларація заповнюється платником самостійно або іншою особою , нотаріально уповноваженою платником податку  здійснювати таке заповнення , у порядку, передбаченому  Податковим кодексом.

    Сума, що має бути повернута платнику податку, зараховується на його рахунок, відкритий у банку або небанківському надавачу платіжних послуг, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

     Увага!!! В Ренійської ДПІ за адресою м. Рені вул. Дунайська 88 а ( 3-й поверх)  в приміщенні ЦОП обладнанні місця для заповнення платниками податків декларацій та створенні умови  для надання інформаційної допомоги платникам податків при заповненні декларацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора