Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні мешканці та суб’єкти господарювання!!!!!!!!!!!

Дата: 20.10.2023 16:37
Кількість переглядів: 166

 

Шановні мешканці та суб’єкти  господарювання!!!!!!!!!!!

 

Останнім часом зростає кількість нещасних випадків при використанні газу в побуті. Однією з причин отруєння споживачів чадним газом є технічний стан вентиляційних каналів та димовідвідних труб. Найчастіше нещасні випадки трапляються через потрапляння відходів горіння у житлові приміщення. Чадний газ дуже небезпечний. Щоб уникнути таких ситуацій потрібно проводити перевірку димових та вентиляційних каналів.

Пунктом 6.8 розділу V Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 року № 285 (надалі - ПБСГ) передбачено, що повторній перевірці димових і вентиляційних каналів підлягають:

  • димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону), які працюють цілий рік, - два рази на рік (навесні і восени);
  • димоходи опалювально-варильних печей - не рідше ніж два рази на рік: перед початком і після закінчення опалювального сезону;
  • димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання ,рестораних газових плит (залежно від матеріалу) - не рідше ніж один раз на 6 місяців (цегляні і керамічні димоходи) і не рідше ніж один раз на рік (металеві - з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та із жаростійкого бетону).

Загалом для ДВК, які працюють сезонно, - не рідше одного разу на рік (до початку опалювального сезону). Одночасно з димовими обслуговуються і вентиляційні канали.

За результатами обстеження димових та вентиляційних каналів організацією, яка має дозвіл на проведення таких робіт, складається акт у двох примірниках, з яких один надається власнику будинку, другий направляється в службу газового господарства. У випадку виявлених несправних і непридатних до подальшої експлуатації вентиляційних каналів, представник організації, який виконує перевірку, зобов’заний попередити власника під розписку про заборону користування газовими приладами та негайно надати газопостачальній організації акт перевірки для відключення газових приладів від системи газопостачання. Газове господарство, у свою чергу, зобов'язане терміново перекрити, доступ газу до всіх газових приладів, крім плит для приготування їжі, при умові кватирки на кухні.                                                                                  

На теперішній час склалася ситуація коли побутові споживачі,орендарі, управителі/ керівники ОСББ ігнорують вимоги Правил безпеки систем газопостачання. Мешканці будинків приватного сектору та управителі/ керівники багатоквартирних будинків м.Рені та громади понад п’яти років не проводили обстеження димових та вентиляційних каналів що може привести до нещасних випадків.

У зв'язку з цим AT «Одесагаз» попередило управителів / керівників ОСББ, що у випадку ненадання акту перевірки димових та вентиляційних каналів, користування газовими приладами у цих будинках буде заборонено.

 

З метою своєчасного прийняття заходів щодо посилення безпеки газопостачання, оперативного реагування на аварійні ситуації, прошу сприяти проведенню управителями / керівниками ОСББ обстеження димових та вентиляційних каналів до початку опалювального сезону 2023-2024рр.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора