Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з платниками податків: фахівці Ренійської ДПІ продовжують роз’яснювальну роботу з питань застосування РРО/ПРРО

Дата: 29.09.2023 12:49
Кількість переглядів: 148

Зустріч з платниками податків: фахівці Ренійської ДПІ продовжують роз’яснювальну роботу з питань застосування РРО/ПРРО
 

Напередодні 01 жовтня 2023 року фахівці Ренійської ДПІ Головного управління ДПС у Одеській області провели зустріч з платниками податків, в ході якої надали відповіді на питання, яки виникли у платників податків у зв’язку з внесенням змін до Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) .

Податківці надали інформаційну та практичну допомогу, консультації з питань застосування та реєстрації РРО та/або ПРРО, а також нагадали про відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

             Податківцями   акцентовано  увагу на те, що з 01.08.2023 року набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), згідно з яким відбулися зміни в розмірах штрафних (фінансових) санкцій за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) на період з 01 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стану на території України.

               До платників податків доведено, що ДПС реалізовано можливість кожному суб’єкту господарювання завантажити безкоштовне програмне рішення – ПРРО ДПС, який дозволяє забезпечити проведення розрахункових операцій з дотриманням усіх вимог і правил, що визначають порядок проведення розрахунків.

Так, застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265 з 01.08.2023 відновлено стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану.

З 01.10.2023 застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.

Зазначене вище звільнення від відповідальності та/або її скасування, відповідно до норм Закону № 3219, не поширює свою дію на суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор.

Спеціалісти зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора