Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГЕРОЇ ЖИВІ, ПОКИ ЖИВА ПАМ’ЯТЬ ПРО НИХ

Дата: 29.08.2023 14:27
Кількість переглядів: 228

ГЕРОЇ ЖИВІ, ПОКИ ЖИВА ПАМ’ЯТЬ ПРО НИХ
Сьогодні, 29 серпня, – День пам’яті загиблих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.
Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.
Сьогодні десятки тисяч наших синів, братів, чоловіків, коханих знаходяться на передовій, захищаючи неньку Україну! Багато синів нашої громади також виконують свій обов’язок перед Батьківщиною. Вони з гідністю несуть бойову службу в лавах Збройних Сил України. Але війна, що прийшла на українську землю, увірвалася до наших осель та відібрала десятки тисяч молодих життів! Серед загиблих воїнів є й наші земляки: Юрій Поліщук, Ілля Пережогін, Степан Чобану, Станіслав Топала, Олександр Пламадяла, Богдан Баржицький, Гіоргі Гріголіа, Анатолій Сємєнєнко, Віталій Кузочкін, Євген Бугайов, Артем Варсан, Сергій Раджабов, Михайло Марчишин, Валентин Ляпчу, Роман Гаврилюк.
29 серпня 2023 року на місцевому кладовищі біля Алеї Слави проведено панахиду за загиблими захисниками в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відбулось урочисте покладання квітів до місць поховання загиблих захисників – наших земляків. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх героїв, які загинули під час російсько-української війни.
У вшануванні загиблих героїв взяли участь Ренійський міський голова Ігор Плєхов, представники органів виконавчої влади, організацій, підприємств та установ, військовослужбовці Збройних Сил України, відділу прикордонної служби «Рені» та родичі загиблих воїнів-земляків.
Пам'ять про подвиг Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої країни, назавжди залишаться в наших серцях. Це нагадування про високу ціну нашої свободи і про цінності, за які ми воюємо і сьогодні в умовах повномасштабної збройної російської агресії.
Пам’ять про всіх загиблих згуртує нас, живих. Дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної Української держави на власній українській землі.
Героям слава! Пам’ятаймо …
Фото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора