Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АВТОШКОЛА ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 10.07.2023 11:48
Кількість переглядів: 266

34-річна Альона з Черкащини пересувається на колісному кріслі, бо з дитинства має інвалідність. Але жінка – мама трьох дітей і сама веде господарство в приватному будинку. Альона давно мріяла керувати автомобілем, і ось тепер зможе й це.

33-річна Людмила з Вінниччини була на пасажирському сидінні, коли втратила руку в ДТП. Щоб позбутися автострахів, працює із психологом та… вчиться кермувати!

35-річний Віталій із Київщини отримав травму спинного мозку ще у 2007-му. Відтоді на колісному кріслі, але водночас допомагає іншим, очолюючи ГО «Група активної реабілітації». Важко пережив окупацію в Бучі. А тепер втілює мрію: вчиться водити автівку.

Усі перелічені (і не лише вони) просто зараз стають водіями завдяки флагманському проєкту МВС «Автошколи для осіб з інвалідністю», який ми презентували сьогодні.

 Це частина ініціативи «Без бар’єрів» і саме та дієва безбар’єрність, яку наша країна зобов’язалася втілювати ще до російського вторгнення: рівні можливості, комфорт і зручність для всіх українців у всіх сферах.

В автошколах для осіб з інвалідністю можна опанувати автотранспорт категорії В й ручне керування автівкою, навчаючись в інклюзивних групах, індивідуально, дистанційно, за зручним графіком. Зараз теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учня, один уже отримав посвідчення водія.

Найближчу з п’яти адаптованих автошкіл (у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі) можна знайти на сайті МВС (https://driveability.mvs.gov.ua/).

Важко переоцінити цей проєкт нині, коли через російські атаки людей з інвалідністю в нас стрімко більшає щодня – молодих, активних, сповнених планів. Але всі ці люди обов’язково втілять задумане й реалізуються в Україні, упевнено керуючи не лише автівкою, але й власним майбутнім.

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора