Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕЗБАР`ЄРНІСТЬ – ЦЕ КОЛИ НЕ БАЙДУЖИЙ ДО ПРОБЛЕМ ІНШИХ

Дата: 21.06.2023 15:48
Кількість переглядів: 136

Радниця-уповноважена Президента України з безбар’єрності Тетяна Ломакіна: “Коли ми кажемо про безбар’єрність, то маємо розуміти, що це вкрай складна система, і що її неможливо побудувати, спираючись лише на владу, чи лише на громадянське суспільство, чи лише на бізнес. Всі ці сектори суспільства мають працювати злагоджено, щоб разом побудувати суспільство, в якому ми дбаємо про можливості для людей літнього віку, людей з інвалідністю та інші важливі суспільні групи.

Чому? Подумаймо, що буде, якщо, наприклад, громадянське суспільство буде зацікавлено в безбар’єрності, а влада – ні? Не буде оновлених законів та норм, не буде зміни державної політики, просто тому, що не буде потрібної для цього нормативно-правової бази.

А якщо незацікавленою стороною буде бізнес? То всі спроби покращити ситуацію на ринку праці будуть розбиватися об їхній саботаж. Замість того, щоб поступово змінювати підхід до працевлаштування, компанії просто шукатимуть обхідні шляхи.

Якщо ж не побачить необхідності в безбар’єрності громадянський сектор, ми втратимо дуже важливий інструмент комунікації безбарʼєрності – як суспільної цінності, втратимо запит та моніторинг дій і влади, і бізнесу, адже саме громадянське суспільство бачить справжні потреби людей та адвокатує їх”.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора