Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня Вишиванки...

Дата: 18.05.2023 18:26
Кількість переглядів: 91

Вишиванка - генетичний код нашої нації, в якому прописана Перемога. Одягаючи вишиванку, ми підкреслюємо єдність, стійкість та силу українського народу, навіть перед обличчям війни.
 
У розпал війни вишиванка несе пронизливе послання. Вона говорить про глибоко вкорінену стійкість, яка живе в нас, про здатність перетворювати негаразди на красу, про непохитну рішучість зберегти наші традиції та спосіб життя. Кожен стібок - це історія мужності, свідчення незламності людського духу та нагадування про те, що навіть у найтемніші години можна знайти надію.
 
Сьогодні, 18 травня 2023 року, Ренійська міська територіальна громада засяяла яскравими барвами народного одягу, адже мешканці громади долучилися до святкування Дня вишиванки. В парку «Перемога» біля пам’ятника Тарасу Шевченку проведено літературно-музичну композицію «День вишиванки єднає українців». Захід організовано відділом культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради та проведено спільно з Ренійською філією КЗ «Центр культури і дозвілля» і Центром позашкільної освіти «Перлина».  
 
Красиві та чарівні у народному вбранні артисти за участю представників органів виконавчої влади, установ, організацій, прикордонників, мешканців та гостей міста вийшли у вишиванках, щоб об’єднатися і тим самим підтвердити, що люди вірять у світле майбутнє й підтримують народні традиції. Прикрасою заходу стала інсталяція у вигляді мапи України  з орнаментами української вишивки всіх областей, створена працівниками закладів культури та вихованцями.  
 
Наприкінці заходу всі присутні об’єдналися у ланцюг єдності, який дав змогу всім відчути себе неповторною частинкою нашої Батьківщини – України. Учасники дійства отримали неабиякі приємні емоції від проведеного заходу, який згуртував, надав сили, мудрості та наснаги на подальші буденні дні.
 
У День вишиванки хочемо побажати мешканцям громади миру і злагоди в оселях і серцях. А усій нашій країні – визволення та перемоги, щоб у кожному куточку України вільно та безпечно почувалися наші громадяни, розвивались та підтримувались традиції, які роблять нас тими, хто ми є.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора