Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЕМІНАР ЩОДО КОНСОЛІДАЦІЇ МЕХАНІЗМІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТУРИСТИЧНОГО КЛАСТЕРУ КАГУЛ-РЕНІ-ГАЛАЦ

Дата: 05.05.2023 17:37
Кількість переглядів: 130

СЕМІНАР ЩОДО КОНСОЛІДАЦІЇ МЕХАНІЗМІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТУРИСТИЧНОГО КЛАСТЕРУ КАГУЛ-РЕНІ-ГАЛАЦ

Фото без опису4 травня 2023 року в Ренійській міській територіальній громаді відбувся семінар, присвячений темі функціонування туристичного кластеру Кагул-Рені-Галац. Зустріч організовано в рамках транскордонного проєкту "Розвиток і просування зеленого туризму в Дунайському секторі басейну Чорного моря (Кагульський район, Республіка Молдова; Ренійська територіальна громада, Україна; Галацький повіт, Румунія)".

У заході взяли участь секретар Ренійської міської ради Оксана Єфименко, виконавчий директор IDIS "Viitirul" Любомир Кіріяк, координатори проектів Ліліана Іванова і Сергій Ренці, а також експерти IDIS "Viitirul", представники закладів культури, громадських організацій та надавачі послуг з Ренійської громади і Кагула.

Під час заходу обговорювалися теми, що стосуються спільного та ефективного використання потенціалу транскордонного туризму, розвитку інфраструктури транскордонного туризму, інтенсифікації економічних відносин, запуску механізмів щодо функціонування туристичного кластеру Кагул-Рені-Галац.

В результаті зустрічі всі присутні дійшли висновку, що кластерна модель туризму має такі переваги: підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності спільних заходів, співробітництво в галузі розвитку, збільшення потоку ідей, формування місцевої галузі ринку тощо.

Після семінару гості із Кагулу відвідали комунальний заклад «Історико-краєзнавчий музей» Ренійської міської ради. Директорка музею Галина Маратаєва дуже цікаво і лаконічно розповіла про експозиції музею та представила гостям етнографічний дворик просто неба, який демонструє життя і побут мешканців нашого краю у різні часи.

Висловлюємо всім гостям та присутнім на семінарі подяку за участь у зустрічі. Окрема подяка тим, хто допомагав в організації заходу.

Особлива вдячність Олександру Кулі та народному вокальному ансамблю молдавської пісні «Церенкуца» за хлібосольний та щирий прийом гостей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора