Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота з профілактики залежностей

Дата: 26.04.2023 15:54
Кількість переглядів: 106

Вже майже 5-ть років поспіль лікар-нарколог КНП  «Центральна міська лікарня» Ренійської міської ради та волонтерка  Ізмаїльського районного відділу № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області – Олександра Лук’янова працює з особами, які перебувають на обліку відділу пробації та схильні до зловживання алкоголем, вживання наркотичних засобів, або які вчинили кримінальні правопорушення в стані алкогольного (наркотичного) сп’яніння. 

Такі особи потребують підвищеного контролю та щільної соціально-виховної роботи з ними в напрямку профілактики та постійного роз’яснення щодо небезпечності зловживання алкогольних напоїв та наркотичних речовин.

Так, 24 квітня поточного року на базі відділу з питань пробації лікарка провела ряд індивідуальних мотиваційних зустрічей із клієнтами пробації, метою яких було розповісти про психологічні та фізіологічні передумови захворювання на алкоголізм (наркоманію) та роз’яснити сучасні підходи до цих недуг. Крім цього, Олександрою Георгіївною було надано поради, як подолати, та в подальшому контролювати емоції та поведінку, щоб зберегти своє здоров’я та не вступити у конфлікт із законом під впливом згубної звички. Адже, одним із головних завдань на шляху ресоціалізації засуджених осіб – це вмотивувати кожного до позитивних змін у житті. 

На завершення заходу із волонтером, кожен з клієнтів отримав корисну інформацію про лікувальні заклади області, де можна отримати кваліфіковану допомогу у лікуванні алко- та наркозалежності.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора