Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 КВІТНЯ 2023 РОКУ МИНАЄ 37 РОКІВ З ДНЯ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АТОМНІЙ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

Дата: 26.04.2023 09:29
Кількість переглядів: 119

26 КВІТНЯ 2023 РОКУ МИНАЄ 37 РОКІВ З ДНЯ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АТОМНІЙ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

26 квітня 1986 року сталася найстрашніша за всю історію людства техногенна та екологічна катастрофа – аварія на Чорнобильській АЕС. Ця трагедія є болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням.

Увесь європейський континент досі долає наслідки цієї катастрофи, які були б ще більшими і страшнішими, якби не людський подвиг та відвага, які є неоціненними. 

Вибух на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 року назавжди змінив долі тисячох людей: мільйони гектарів забруднених радіацією земель, втрата здоров’я сотень тисяч людей, зростання рівню онкологічних захворювань.

Сьогодні, згадуючи трагічні події 37-річної давнини, ми вшановуємо людей, які своєю працею, мужністю, ціною свого здоров’я і життя змогли подолати страшну катастрофу, та врятували своїх нащадків та увесь світ від загрози ядерного апокаліпсису.

Ми завжди пам’ятатимемо подвиг героїв-ліквідаторів, їх самовідданість та самопожертву. Низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, а лише виконували свій долг.

Слава живим героям-чорнобильцям та світла пам’ять тим, хто передчасно пішов із життя внаслідок цієї трагічної аварії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора