Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота волонтерів в пробації.

Дата: 21.02.2023 17:38
Кількість переглядів: 109

Робота волонтерів в пробації.

 

Виправлення засудженого - це «процес позитивних змін, які відбуваються в його особистості та створюють у нього готовність до самокерованої правослухняної поведінки». Але не кожен суб’єкт пробації може сам знайти в собі сили змінити своє життя на краще, почати цінувати своє здоров’я, життя, знов навчитися поважати своє оточення, налагодити свій побут. Для надання кваліфікованої допомоги та з метою мотивації готовності до змін у житті працівникам уповноважених органів з питань пробації допомагають волонтери пробації.

Спільно з фахівцями відділів пробації, волонтери здійснюють соціально-виховну роботу із засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, добровільно та безоплатно проводять з ними індивідуальні та групові бесіди з метою вирішення соціальних питань. Це може бути також й надання їм гуманітарної допомоги, психологічної підтримки, проведення заходів з подолання залежностей, вирішення сімейних негараздів, оформлення документів тощо.

З клієнтами Ізмаїльського районного відділу №3 філії Центру пробації в Одеській області працюють волонтерки – Бохан Маргарита Федорівна та Лук’янова Олександра Георгіївна, які вже декілька років поспіль волонтерять в пробації й знають свою справу на відмінно. Бажання й надалі співпрацювати та вносити вагомий вклад у виправлення засуджених осіб - є головним й дуже цінним.

 

Ізмаїльський районний відділ №3 філії

Державної установи «Центр пробації»

в Одеській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора