Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційно-профілактична робота серед сільського населення громади

Дата: 18.01.2023 17:15
Кількість переглядів: 296

За ініціативи Ренійського міського голови Ігоря ПЛЄХОВА 13 січня 2023 року комісією у складі: завідувача відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ренійської міської ради Ботіка О.Є., головного спеціаліста служби у справах дітей Ренійської міської ради Мокану Н.Д., поліцейського офіцера громади відділу превенції  Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області капітана поліції Лунгу Г.К., головного спеціаліста відділу освіти Ренійської міської ради Барган Г.Ф. та капітана служби цивільного захисту Униченко М.Ю. проведено спільний рейд по селам Ренійської громади, з метою попередження нещасних випадків серед дітей, було відвідано сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах.

          Під час візитів проведена роз’яснювальна та попереджувальна робота з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, з батьками багатодітних сімей по дотриманню правил протипожежної безпеки та попередження опіків у дітей, щодо запобігання дитячої травматизації. Нагадали батькам про відповідальність за безпеку та здоров’я дітей, щодо недопущення зловживання алкоголем, попередили батьків про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків та залишення малолітніх дітей без догляду.

          З розповсюдженням  інформаційних листівок, які містили конкретні поради ознайомили батьків та дітей із основними правилами поведінки під час пожежі, нагадали про правила користування електроприладами, а також наголошено про небезпеку куріння в ліжку та недопустимість використання електроприладів із пошкодженою ізоляцією. Розповіли про правила безпеки при користуванні пічним опаленням, унаслідок чого значно збільшується ризик виникнення надзвичайних випадків, пов’язаних з їх використанням, у результаті чого нерідко потерпають діти, що залишені дома без контролю батьків та інших дорослих осіб.

          З метою уникнення дитячого травмування та виникнення пожеж звертаємося до батьків щодо незалишення своїх дітей без нагляду! Приділяти особливу увагу при використанні обігрівальних приладів! Виконувати батьківські обов’язки по догляду за своїми дітьми!

 

          Одночасно з метою пропаганди сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, завідувач відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ренійської міської ради провела інформаційно-просвітницьку роботу. В сільських старостатах роздані інформаційно-просвітницькі матеріали щодо створення прийомних сімей та патронату, які розміщено на стендах оголошень.

          Також проведена профілактична робота, з метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми та захисту прав жінок. Фахівцями КУ «Центр надання соціальних послуг» для розповсюдження підготовлено інформаційні буклети та листівки, які містили конкретні поради тим, хто потерпає від насильства в родині – як захистити себе і своїх дітей, а також телефони Національної «гарячої лінії» з попередження насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Адже вчасно надана інформація та допомога можуть врятувати чиєсь здоров’я або навіть можливо й життя.

 

Матеріал підготовлено КУ «ЦНСП» Ренійської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора