Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЕМІНАР ПРАКТИКУМ ДЛЯ ГРУП З ІНКЛЮЗИВНИМ НАВЧАННЯМ

Дата: 15.11.2022 16:57
Кількість переглядів: 255

14 листопада 2022 року на базі Інклюзивно - ресурсного центру Ренійської міської ради, за участі Відділу освіти та КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ренійської міської ради відбувся семінар – практикум для асистентів вихователів груп з інклюзивним навчанням, за темою: «Роль асистента вихователя в групі з інклюзивним навчанням: основні функції, завдання, форми та практичні методи співпраці в команді психолого - педагогічного супроводу дитини з ООП». До участі у заході були запрошені вихователі, асистенти вихователів, психологи та методисти закладів дошкільної освіти Ренійської міської ради.

Фото без опису

На початку зустрічі психолог КУ «ЦПРПП» РМР - Катерина Ботезат привітала присутніх та побажала плідної роботи.

Директор КУ«ІРЦ»РМР - Юліана Мунтян надала роз’яснення щодо :

ролей, функцій та компетенцій вихователя та асистента вихователя в групі з інклюзивним навчанням;

побудови ефективних взаємовідносин між вихователем та його асистентом. Значення, сутності та моделі спільного викладання;

застосування практичних методик, вправ, дидактичних ігор в процесі інклюзивного навчання;

ведення документації команди психолого-педагогічного супроводу: вихователя, асистента вихователя, психолога та інших залучених фахівців при організації супроводу дітей з ООП в умовах інклюзивного навчання.

Фото без опису

Працівниками КУ«ІРЦ»РМР було організовано і проведено практичну частину заходу. Вчитель-логопед - Наталія Булгакова, разом з присутніми провела низку вправ за напрямом «Мовленнєве дихання – основа повноцінного мовленнєвого розвитку дитини». Вчитель - логопед – Галина Кадина, презентувала і продемонструвала музично – пальчикові ігри для дітей молодшого та старшого дошкільного віку.

Фото без опису

Практичний психолог - Вікторія Вельшиневська розповіла про корекційні методи роботи з використанням природного матеріалу в інклюзивному навчанні та провела рефлексію з використанням сенсорної коробки та створення мандали з природніх матеріалів.

Захід відбувся в теплій і дружній атмосфері. Наприкінці учасники обговорили нагальні питання та висловили свої пропозиції щодо подальшої співпраці з Інклюзивно - ресурсним центром.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора