Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна заслуговує на ефективне антитютюнове законодавство!

Дата: 03.10.2022 09:34
Кількість переглядів: 94

Україна заслуговує на ефективне антитютюнове законодавство! ??

1 липня 2022 року набули чинності зміни до Закону № 1019-IX, який відтепер визнає сигарети для нагрівання (ТВЕНи) тютюновими виробами. Зокрема, це передбачає заборону продажу неповнолітнім як сигарет для нагрівання, так і систем для їх використання, а також заборону будь-якої реклами, стимулювання продажу чи спонсорства цих продуктів.

?? Але чому ТВЕНи досі не регулювалися українським законодавством? Звісно ж, через втручання тютюнової індустрії. Завдяки їй сигарети для нагрівання раніше визначалися як «тютюно-місткі продукти» — абсолютно нове формулювання, відсутнє в чинному законодавстві. Тож тютюновий продукт, що таїть у собі таку ж небезпеку для здоров’я, як і звичайні сигарети, був представлений на ринку без будь-яких обмежень. ТВЕНи могли купити навіть діти, тож тютюнові компанії скористалися цим для агресивної реклами, яку спрямували на неповнолітніх для залучення до початку куріння.

? Детальніше про небезпеку ТВЕНів в інформаційній довідці ВООЗ: https://cutt.ly/QVLkHbx

Це була вже друга спроба тютюнової індустрії поширити сигарети для нагрівання після невдачі у 1990-х роках (детальніше тут: https://youtu.be/1mxarDlhMMw). Проте ми певні, що цього разу у неї також немає жодних шансів!

Допоможіть антитютюновому законодавству працювати ефективно! При виявленні будь-якої реклами сигарет для нагрівання подайте скаргу через сервіс з моніторингу порушень антитютюнового законодавства https://consumer.dpss.gov.ua/e-form/

Як працює оновлене антитютюнове законодавство: https://center-life.org/?p=9464&preview=true

І пам’ятайте: безпечного куріння не існує

#NoSmokingFriendly
#БезпечногоКурінняНеІснує
?#‎2022БезТютюну?
#ЗдоровіУкраїнціМайбутнєУкраїни

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора