Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ

Дата: 13.09.2022 12:25
Кількість переглядів: 176

«Хай небо буде мирним, а Україна — чистою!»

Під таким гаслом ПРОПОНУЄМО традиційно приєднатися Ренійській громаді до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Звісно, з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, зважаючи на норми безпеки та географічні особливості.

Основна мета ініціативи — формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Організатори адаптували найбільшу екологічну подію осені до сучасних реалій і продовжили у часі — із 17 серпня по 17 вересня. В рамках підготовки до Всесвітнього дня прибирання проводяться спеціальні тренінги для цивільного населення «Основи мінно-вибухової справи, безпека цивільних громадян».

«Сьогодні росія продовжує плюндрувати українське довкілля та перетворювати наші домівки на будівельне сміття. З початку війни в Україні вже утворилася велика кількість відходів руйнації. Масштаби руйнувань вражають. Попри це, приємно бачити, що у такий складний час українці продовжують звертати увагу на чистоту довкілля — упорядковують подвір’я та сортують відходи. Деякі допомагають рятувальникам розбирати завали та прибирати відходи руйнації», — зазначив Руслан Гречаник, перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Формати участі в акції — різні, залежно від географічного розташування та безпеки:

• для всіх, онлайн — цифрове прибирання, яке можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Йдеться про видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів. Це дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії. Таке прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу. Реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digi-talcleanup;

• колективні прибирання на території установ, організацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа — перевірена ДСНС на безпечність. У випадку сигналу тривоги всі мають спускатися в укриття;

• традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих локаціях органами місцевого самоврядування;

• формування Національної мапи пунктів приймання вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай», сортування вторинної сировини та відправка на переробку;

• розбирання завалів;

• для закладів освіти оголошений конкурс. Детальніше про умови участі в ньому можна дізнатися за посиланням: https://cutt.ly/nflKgaR.

Одеситів, які нині перебувають за кордоном і які можуть організувати онлайн- або офлайнприбирання, запрошують приєднатися до міжнародної події — подякувати приймаючим країнам та підтримати рідне місто навіть на відстані.

Результати участі кожного у Всесвітньому дні прибирання можна зареєструвати до 25 вересня включно за посиланням https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18.

Організатор акції — всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки міністерств молоді та спорту, освіти і науки, захисту довкілля та природних ресурсів, Київської міськдержадміністрації, Всеукраїнського молодіжного центру, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа. Партнери заходу — національний комплекс «Експоцентр України», Товариство Червоного Хреста України, ГО «Альфа Сенс Дефенс», «Квіткова мафія».

Хай небо буде мирним, а Україна — чистою!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора