Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті захисників України

Дата: 29.08.2022 15:35
Кількість переглядів: 378

Щорічно в Україні 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули за незалежність та свободу нашої країни. Дата події обрана невипадково, адже цієї дати сталася Іловайська трагедія, в якій трагічно загинули українські військові.

Дату встановлено указом Володимира Зеленського у 2019 році на згадку про трагічні події 29 серпня 2014 року в Іловайську Донецької області.

З середини серпня у місті точилися запеклі бої між окупантами та військовими ЗСУ. 24-25 серпня українські батальйони потрапили до оточення. 28 серпня в результаті переговорів було ухвалено рішення про виведення українських захисників через "зелений коридор".

Проте 29 серпня російські військові відкрили вогонь по евакуаційній колоні. За офіційними даними, 366 українських воїнів загинули, 429 отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 потрапили в полон.

В Ренійській громаді вшанування пам’яті загиблих відбулося у Парку Перемоги, біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Був присутній міський голова Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області Ігор Плєхов,  перший заступник міського голови Людмила Чакир, працівники апарату виконкому, жителі та гості громади. Після промови ведучої та виступу творчого колективу учасники мітингу вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора