Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Князь Володимир Великий - Хрещення Київської Русі

Дата: 25.07.2022 11:30
Кількість переглядів: 929

День Державності з Український інститут національної пам'яті

Історія Української Державності засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави - міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира.

Князь Володимир Святославович увійшов у історію нашого народу як князь-Святитель, який охрестив Україну-Русь і ввів її в християнську цивілізацію саме 28 липня 988 року. За його труди на благо рідної землі народ ще за життя назвав його Великим князем, любив його як батька нації а після смерті ввів його до лику святих.

Діяльність князя і справді була великою. Великою, міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. Дружби з Володимиром, його допомоги шукали європейські імператори і королі.

Життю і діяльності Володимира Великого присвячено багато творів історичної і художньої літератури. Він є відомою і популярною історичною особою не лише в Україні.

Але, крім великого державного політичного діяча, Володимир Великий був ще й великим полководцем і флотоводцем. Його головні військові походи і перемоги пов'язані в першу чергу з флотом; і київську державу князь зміцнював як морську країну.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі - України - 28 липня встановлено День Української Державності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора