Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РЕНІЙСЬКА ГРОМАДА ВІДСВЯТКУВАЛА ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Дата: 02.06.2022 15:59
Кількість переглядів: 458

МРІЇ НЕЗЛАМНІ

День захисту дітей - міжнародне свято, яке відзначається 1 червня. Цього року 1 червня для України – день із гіркотою та розумінням, що діти – це майбутнє нашої країни, і наші воїни роблять усе можливе, аби захистити насамперед їхні життя.

З великою вдячністю до захисників та вірою в перемогу України 1 червня 2022 року в місті Рені було організовно благодійний концерт за участю талановитих дітей - вихованців закладів культури та освіти, а також дітей, вимушених тимчасово покинути свої оселі.

З привітальним словом до всіх дітей та батьків звернувся заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Іван Олексійович Стадніков. Начальник служби у справах дітей Юлія Мантуліна звернулась зі сцени до всіх присутніх та зазначила, що складно було уявити, що у Міжнародний день захисту дітей у ХХІ столітті в Європі ми звертатимемо увагу світу, що наші діти не захищені від ракет, які летять в дитячі садочки та пологові будинки, від окупантів зі зброєю, від насильної розлуки з рідними і насильного вивезення, від вбивства та іншої немислимої жорстокості.

Станом на 1 червня 2022 року більше ніж 689 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією 243 дитини загинуло та понад 446 поранено. На заході мешканці та гості вшанували хвилиною мовчання кожну невинно вбиту дитину ….

Крім благодійного концерту 1 червня для тимчасово переміщених дітей та дітей Ренійщини були організовані ігри з футболу та стрітболу, конкурс малюнків на асфальті, виставка дитячих малюнків «Світ птахів і тварин», дартс, мехенді, сімейне фото, фотозони та локації. Завершився цей день флешмобом шкільних команд та переглядом презентацій в рамках проекту «Love Reni». Всі діти, що взяли участь у концерті та інших заходах отримали солодкі подарунки, а переможці конкурсів – призи. В селах громади також було проведено урочисті заходи, інформаційні кампанії та хвилину мовчання.

В організації та проведенні заходів взяли участь Ренійська міська рада; відділ культури, туризму, молоді та спорту РМР; відділ освіти РМР; служба у справах дітей РМР; комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» РМР; комунальна організація «ЖКС» РМР; громадська організація «Наше наследие»; Мішель Потхітер та громадська організація «Сяйво світу». Окрему подяку висловлюємо вихованцям, педагогам та працівникам Ренійської філії «Центру культури і дозвілля», Котловинської філії «Центру культури і дозвілля», Дитячої школи мистецтв, Публічної бібліотеки, Центру позашкільної освіти «Перлина» і Дитячої юнацької спортивної школи.

Головною метою проведення всіх заходів до Міжнародного дня захисту дітей на території Ренійської громади стало нагадування дорослим, що в умовах війни, коли щодня в Україні страждають сотні дітей, дорослі повинні докладати всі зусилля для захисту нашого майбутнього. Саме тому було організовано благодійний концерт "Хай луна дитячий сміх". Збір коштів ініціювала громадська організація «Наше наследие». Після закінчення заходів було зібрано 2040 грн. Всю суму передано на потреби військовослужбовців ЗСУ.

Нікому не під силу зруйнувати мрії, особливо дитячі! Ким би вони не бажали стати зараз чи коли підростуть, жорстока війна агресора на нашій рідній землі не стане на заваді здійсненню щирих мрій маленьких українців та українок. Адже ці мрії НЕЗЛАМНІ.

За матеріалами Ірина Тимошевська, провідний спеціаліст Відділ культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора