Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СТОСОВНО ФАКТІВ САМОВІЛЬНОГО ЗАХОПЛЕННЯ ЗЕМЕЛЬ У РЕНІЙСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 11.05.2022 11:47
Кількість переглядів: 674

Шановні мешканці громади.

 

До виконавчого комітету Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області звертаються громадяни про факти самовільного захоплення земель які надані для ведення садівництва, огородництва та особистого селянського господарства в користування або у приватну власність протягом 1992 – 2001 років на території колишнього Ренійського району Одеської області в межах та за межами населених пунктів згідно норм ДКМУ №15-92 від 26.12.1992 року.

Відповідно до ст. 3 Декрету Кабінету Міністрів України, право приватної власності громадянина на земельні ділянки, передані їм для цілей, передбачених ст. 1 цього Декрету (для ведення особистого підсобного господарства, будівництва і обслуговування жилого будинку і господарських будівель (присадибна ділянка), садівництва, дачного і гаражного будівництва, у межах норм встановлених Земельним кодексом України), посвідчується відповідною радою народних депутатів, про що робиться запис у земельно-кадастрових документах, з наступною видачею державного акту на право приватної власності на землю.

Таким чином громадяни які отримали рішення сесії про безоплатну передачу земельних ділянок згідно норм Земельного кодексу але у яких відсутній державний акт на право власності на земельну ділянку, не вважаються власниками земельних ділянок, тобто громадянами не завершено процедуру приватизації землі, з наступним отриманням державного акту а в умовах діючого законодавства витягу державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності такої земельної ділянки.

Станом на 01.01.2022 року велика кількість раніше наданих земельних ділянок покинуті і не обробляються, земельний податок не сплачується, встановити власника або користувача не уявляється можливим.

Для недопущення виникнення спірних питань щодо регулювання земельних відносин в частинні надання дозволів на розробку проектів технічних документацій землеустрою та надання вільних ділянок згідно безоплатних норм які регульовані ст.121 Земельного кодексу України. Просимо Вас звернутись до відділу земельних відносин та екологічних питань виконавчого комітету Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області громадян мешканців громади яким раніше було надано рішення на право приватизації земельних ділянок та не було завершено процедуру приватизації або користувачів ділянок за відсутності будь яких документів для урегулювання даного питання згідно норм діючого земельного законодавства України.

В іншому випадку виконавчим комітетом Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області буде вирішуватись питання щодо надання дозволів на розробку проектів технічних документацій із землеустрою та надання безоплатно земель згідно норм ст.121 Земельного кодексу України іншим громадянам громади, які бажають працювати та сплачувати відповідні податки.     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора