Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 11.05.2022 09:57
Кількість переглядів: 693

     Багато осіб, які покинули місця постійного свого проживання через війну, являються людьми працездатного віку. Тому фахівці Ренійської районної  філії Одеського ОЦЗ  провели семінар  у місці тимчасового перебування вимушених переселенців.

     Як зарадити внутрішньо переміщених особам на місцевому ринку праці, та як вони вирішують свої проблеми із працевлаштування? Чимало з них самі знаходять роботу, а ось деяким з них потрібна консультація. У центрі зайнятості єдина база вакансій по всій Україні. Усі вакансії - у вільному доступі, тому кожна людина може самостійно проводити моніторинг щодо підходящих йому вакансій. Крім того фахівці філії ознайомили присутніх з актуальними  вакансіями саме у нашій Ренійській громаді, особливостями професійної підготовки, перепідготовки за сприяння служби зайнятості на безоплатній основі, наразі і в дистанційній формі. Фахівці проінформували присутніх про спрощену процедуру для отримання виплат особам з таким статусом в період воєнного стану.

    Внутрішньо переміщенні особи перебувають під особливою увагою служби зайнятості, в роботі з цими клієнтами фахівці забезпечують надання адресної допомоги з урахуванням професійного досвіду, здатності конкурувати на ринку праці, тощо. У кожному конкретному випадку ретельно відпрацьовуються всі можливі підходи до пошуку роботи та місця працевлаштування. Разом з тим вирішення цих питань в значній мірі залежить і від самої людини: її мобільності, активності, прагнення до навчання та роботи.

  Наприкінці семінару фахівці центру зайнятості  відповіли на запитання присутніх.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора