Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Використання РРО/ПРРО: «гаряча лінія» в Ренійській ДПІ

Дата: 18.02.2022 08:59
Кількість переглядів: 406

 

Використання РРО/ПРРО: «гаряча лінія» в Ренійській ДПІ

Фахівцями Ренійської ДПІ  Головного управління ДПС в Одеській області 17.02.2022 року проведено сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» для представників бізнесу стосовно новацій в сфері застосування РРО/ПРРО та особливості їх застосування з 01 січня 2022».

На запитання платників податків відповіла старший державний інспектор Ренійської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Валентина Чернєва.

Пропонуємо ознайомитися з найактуальнішими питаннями:

Питання: Чи застосовують СГ, у тому числі ФОП – платники ЄП другої – четвертої груп, РРО та/або ПРРО при роздрібній торгівлі на ринках, ярмарках?

Відповідь: Суб’єкти підприємницької діяльності мають право здійснювати розрахунки без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при здійсненні роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, павільйонів, приміщень контейнерного типу) за умови, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів складає менше 500 тис. грн. на один суб’єкт господарської діяльності.

Питання: Де СГ може отримати інформацію з метою заповнення графи «реєстраційний номер екземпляра» розд. 3 реєстраційної заяви за ф. № 1-КОРО в електронній формі?

Відповідь:  З метою заповнення розд. 3 заяви про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО, суб’єкт господарювання може отримати інформацію щодо присвоєного реєстраційного номера екземпляру реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО), що включений до Реєстру екземплярів РРО, скориставшись засобами Електронного кабінету за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/registers/rro-instance).

Питання: Чи необхідно застосовувати РРО та/або ПРРО на кожен об’єкт господарювання, якщо СГ має декілька об’єктів господарювання на одну адресу, але різні приміщення?

Відповідь:   Згідно з ст. 2 Закону № 265 місцем проведення розрахунків є місце, де здійснюються розрахунки з покупцем за продані товари (надані послуги) та зберігаються отримані за реалізовані товари (надані послуги) готівкові кошти, а також місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг) із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо.  Отже, суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО на кожному місці проведення розрахунків.

Питання: Який порядок внесення розмінної монети в РРО) та/або в ПРРО?

Відповідь:   Розмінна монета, отримана з каси підприємства, або яка зберігається на місці проведення розрахунків реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмного РРО (далі – ПРРО) з попереднього дня, має проводитися через РРО та/або ПРРО за допомогою формування чеку «службове внесення».
     Підтвердженням внесення відповідної суми до РРО та/або ПРРО, як розмінної монети, – є фіскальний звітний чек (Z-звіт), у якому відображається інформація про операцію «службове внесення».

Питання: Яким чином здійснюється перереєстрація РРО?

Відповідь:   Відповідно до п. 1 глави 3 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок), у разі перереєстрації з метою використання реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) в іншій господарській одиниці суб’єктом господарювання або представником суб’єкта господарювання надаються:
     реєстраційна заява з позначкою «Перереєстрація» (ідентифікатор J/F1311405);
     реєстраційне посвідчення.

Після отримання належним чином оформлених документів у разі відсутності підстав для відмови посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня подання реєстраційної заяви проводить перереєстрацію РРО шляхом внесення змін до даних інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС розміщує в Електронному кабінеті в електронній формі та/або видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора