Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податківці Рені провели зустріч з платниками.

Дата: 17.02.2022 10:37
Кількість переглядів: 414

14 лютого 2022 року працівниками Ренійської  ДПІ  Головного управління ДПС в Одеській області проведена зустріч  з фізичними та юридичними особами - платниками податків, в ході якої були обговорені  питання  застосування з 01.01.20222 року РРО та/або ПРРО «спрощенцями» II-IV груп, а також про порядок та терміни надання податкової звітності, про декларування доходів громадян за 2021 рік, одноразове (спеціальне) добровільне декларування та інші податкові новації.  

Так, начальник Ренійської ДПІ Марина Занет нагадала присутнім, що починаючи з цього року платники єдиного податку II-IV груп зобов’язані фіскалізувати процес проведення розрахункових операцій. На власний вибір вони можуть використовувати або реєстратор розрахункових операцій, або програмний РРО, а також про переваги програмного РРО.

Додатково платникам роз’яснили, яка категорія платників єдиного податку звільнені від обов’язкового застосування РРО/ПРРО та хто не зобов’язаний вести облік товарних запасів та підтверджувати їх походження первинними документами для цілей контролю за дотриманням законодавства у сфері застосування РРО.     

Також були обговорені питання щодо активного використання електронних сервісів Державної податкової служби, зокрема використання Електронного кабінету при поданні податкової звітності та виявлення труднощів, які виникають у процесі роботи в Електронному кабінеті.

Присутнім нагадали про початок з 1 січня 2022 року кампанії декларування доходів громадян за 2021 рік та про доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню. 

 Обов’язки платника податків визначені ст. 16 ПКУ, у якій зазначено, що платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів. Одночасно п. 179.1 ст. 179 ПКУ передбачено, що платник податку зобов’язаний подавати річну податкову декларацію відповідно до ПКУ.

Податківці звернули увагу громадян, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни мають можливість до 31 серпня 2022 року задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки, та почати свою податкову історію з «чистого аркуша». 

Наприкінці зустрічі присутніх закликали підписатись на інформаційні ресурси  Державної податкової служби України:

“InfoTAX” :       http://t.me/ InfoTAXbot

YouTube:             http://bit.ly/2VxyEoe

Telegram- канал  https://t.me/tax_gov_ua 

Facebook:            https://facebook.com/TaxUkraine



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора