Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податківці провели зустріч з питань застосування ПРРО.

Дата: 09.02.2022 15:45
Кількість переглядів: 354

Податківці провели зустріч з питань застосування ПРРО.

Працівники Ренійської  ДПІ  Головного управління ДПС в Одеській області провели зустріч  з платниками податків у напрямку інформаційної підтримки у сфері застосування РРО та/або ПРРО.

Зміни в законодавстві у сфері застосування РРО та/або ПРРО для платників єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп введенні з 01.01.2022 року.

Податківці звернули увагу підприємців, що незважаючи на те, що інформація щодо обов’язкового застосування РОО/ПРРО активно  розповсюджується через засоби масової інформації , до теперішнього часу темпи реєстрації РРО/ПРРО  вказують на те, що ні всі платники, яких стосуються зміни виконують вимоги законодавства з цього питання. Особливу увагу податківці звернули на можливість безкоштовного користування  програмного РРО. Безкоштовною є не тільки сама програма, але й і її підтримка.

У зв’язку з тім  учасникам зустріч  доведено перелік законодавчих документів, які регламентують порядок застосування РРО/ППРО а також інформація про дії платника для  реєстрації  ПРРО, а саме:

  • зареєструвати в контролюючому органі господарський об’єкт, де буде використовуватись ПРРО;
  • подати в електронній формі відповідну заяву про реєстрацію ПРРО через Електронний документ( cabinet.tax/gov/ua) чи єдине вікно подання електронної звітності;
  • отримати повідомлення про реєстрацію ПРРО;
  • повідомити контролюючий орган про сертифікати електронних підписів та /або печаток,що будуть використовуватись для ПРРО.

 


Підписуйтесь на Telegram- канал  Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора