Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги ФОП - «єдинників»!

Дата: 02.02.2022 09:40
Кількість переглядів: 470

До уваги ФОП- «єдинників»!!!

З початку поточного року одним з най актуальніших питань для ФОП – платників єдиного податку 2-4 груп стали зміни в законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО.

ФОП- платникам єдиного податку 2-4 груп необхідно ознайомитись з  Порядком  реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016р. № 547 зі змінами та доповненнями, який  розроблено відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі - Закон), Податкового кодексу України.

Порядок поширюється на усіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників суб'єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі.

 Поряд з РРО суб’єкти господарювання можуть застосовувати ПРРО (програмні РРО). Застосування ПРРО регулюється Порядком реєстрації ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020р№ 317» Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016року №547.

Постановою КМУ від 23.12.2021 №1359 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 №1336» визначено, що підприємці платники єдиного податку, які провадять роздрібну торгівлю на території села мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО, але з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, крім випадків:

- роздрібної торгівлі в торгівельних об’єктах, в яких здійснюється також  торгівля підакцизними  товарами;

- дистанційної торгівлі, зокрема, торгівлі через Інтернет;

- прийняття рішень сільськими  радами та радами ОТГ  про обов’язкове  застосування на  території  села РРО/ПРРО.

Нагадуємо, що з інформаційними матеріалами щодо застосування ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. aneryi/programni-rro/.

Також , в мережі Інтернет функціонує портал ЗІР ДПС – Загальнодоступний інформаційно - довідковий ресурс за адресою https;//zir.tax.gov.ua де підприємці можуть знайти відповіді майже на всі запитання , що виникають у них.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора