Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проект «Дунайський паром співпраці з ЄС – «Орлівка-Ісакча» спільний розвиток громад»

Дата: 24.01.2022 12:51
Кількість переглядів: 362

Прес-реліз

У прикордонній зоні Ренійської громади (Україна) та муніципалітету Ісакча (Румунія) у 2022 році реалізується  проєкт: «Дунайський паром співпраці з ЄС – «Орлівка-Ісакча» спільний розвиток громад», який фінансується за рахунок коштів Міжнародного фонду «Відродження».

В рамках проекту планується:

  • проведення інформаційно-промоційних заходів щодо інформування населення прикордонних регіонів про роботу державного пункту пропуску                           «Орлівка-Ісакча», з метою підвищення обізнаності та безпеки громадян;

  • підвищення рівня якості послуг на пункті перетину кордону, покращення мобільності громадян прикордонних регіонів, моніторинг якості послуг                          в умовах пандемії COVID 19;

  • розробка дорожньої карти системи взаємного інформування та обмін досвідом у вирішенні спільних проблем у прикордонних зонах (врегулювання черг, прибирання сміття, безпека місцевих мешканців в умовах інтенсивного руху і т.д.;

  • покращення інфраструктурі пункту перетину кордону «Орлівка-Ісакча», а саме облаштування комфортної автобусної зупинки, з подальшою розробкою проекту розширення модальностей перетину кордону.

 

Проект «Дунайський паром співпраці з ЄС – «Орлівка-Ісакча» спільний розвиток громад» направлений на розвиток Ренійської громади, промоцію української прикордонної громади, її потенціалу та спроможності. Також проект направлений на покращення прикордонної інфраструктури Ренійської громади та покращення умов перетину кордону громадянами.

 

Метою проекту є посилення сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних питань транскордонного співробітництва, регіональних та глобальних викликів.

 

Цільовою аудиторією проекту є громадяни прикордонних територій України (Ренійської, Ізмаїльської, Болградської, Саф’янівської та Криничанської територіальних громад), місцеві громадські організації, спілки, асоціації та інші благодійні прикордонні організації.

 

Термін реалізації проекту – 12 місяців. Бюджет проекту 342 612,00 грн.  

 

За додатковою інформацією можна звернутися за адресою:

eusdr.association@ukr.net, або за телефоном:+380677085600 

Анкета


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора