Ренійська міська рада
Одеська область, Ізмаїльський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ ТА ПІДТРИМКА УКРАЇНСЬКОГО ЕКСПОРТУ: МІНІСТР ІНФРАСТРУКТУРИ ЗУСТРІВСЯ ІЗ ПОСЛАМИ КРАЇН G7

Дата: 12.01.2022 15:18
Кількість переглядів: 346

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та його заступники провели зустріч з послами країн «Великої сімки». Головними темами до обговорення були результати інфраструктурних реформ, кроки до поліпшення інвестиційного клімату, заходи з

підвищення безпеки, екологічності та енергоефективності транспорту.

«За останні роки ми значно покращили наші взаємовідносини з країнами-партнерами G7 у розрізі інфраструктурних проектів. Ми відчуваємо підтримку та розуміння наших ініціатив у рамках президентської програми «Велике будівництво» — вірю, що це стане стимулом для розширення можливостей співпраці. Зокрема, у 2022 році ми розпочинаємо конкурс на визначення концесіонерів у 4 великі українські порти. Нам потрібні системні досвідчені інвестори, які зможуть у швидкі терміни модернізувати портову інфраструктуру і наростити її потужності. Уже цього року відбудеться низка важливих міжнародних тендерів на закупівлю нового рухомого складу для Укрзалізниці, визначення підрядника для будівництва КОДу та учасників дорожніх проектів державно-приватного партнерства. Усі ці проекти — шанс поглибити співпрацю з нашими міжнародними партнерами, залучити в Україну сучасний досвід та технології», — повідомив Олександр Кубраков.

Міністр інфраструктури розповів про реалізацію проектів з розвитку енергоефективності та екоорієнтованості громадського транспорту, впровадження в Україні мультимодальних перевезень, розвиток водного та залізничного транспорту, як альтернативи до автомобільного, а також в цілому про кроки до декарбонізації транспортної системи у нашій країні.

Говорячи про торговельний потенціал між Україною та країнами G7, Олександр Кубраков наголосив, що є випадки обмеження українського експорту до країн ЄС з боку наших західних країн-сусідів: «За останні 4 роки, з моменту укладання Угоди про асоціацію, товарообіг між Україною та Європейським Союзом збільшився більше ніж на 60%. З кожним роком цей показник зростатиме. Водночас зараз ми відчуваємо, що на наших кордонах з ЄС відбувається штучне обмеження українського експорту. Ми розраховуємо на сприяння у запуску переговорного процесу щодо лібералізації міжнародних автомобільних вантажних перевезень. Подібне рішення допоможе уникнути торговельної кризи, відійти від політики обмеження та стримування, а також значно розширити можливості для співпраці між Україною та країнами G7».

Нагадаємо, що у вересні 2021 року відбулася перша в історії Міністерства інфраструктури зустріч Міністра з представниками «Великої сімки», що засвідчує увагу міжнародної спільноти до розвитку інфраструктури в Україні. У фокусі зустрічі були реформа державного управління, залучення інвестицій, захист національних та економічних інтересів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора